Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Криму вирішив відправити Умерова в стаціонар для психекспертизи – адвокат


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Ільмі Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. Про це повідомляють адвокат Микола Полозов і перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял на своїх сторінках в соціальних мережах.

Ільмі Умеров направляв слідчому ФСБ заяву про відмову добровільно проходити амбулаторну судово-психіатричну експертизу, розцінивши її як спробу дискредитації і приниження ділової репутації.

11 серпня на суді щодо призначення психіатричної експертизи заступнику голови Меджлісу Ільмі Умерову стало зле в залі засідань. Після приїзду швидкої та проведеного кардіографічного дослідження Умерова забрали в сьому міську лікарню Сімферополя.

Засідання у цій справі, призначене на 11:00, почалося із запізненням на годину. У залі зібралося багато людей, які прийшли підтримати Ільмі Умерова. Після повідомлень про погіршення здоров’я Умерова суддя розпорядилася вивести всіх із зали судових засідань. Далі, за інформацією адвоката, суддя без стадії дебатів пішла до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Щодо Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова анексованому Криму незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Марк Фейгін раніше заявляв проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії, що проходження примусової судово-психіатричної експертизи завдасть шкоди здоров’ю Умерова.

XS
SM
MD
LG