Доступність посилання

ТОП новини

Єльченко: почалося закрите засідання Ради безпеки ООН щодо Криму


Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко
Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявляє, що засідання Ради безпеки ООН щодо заяв Росії стосовно Криму вже почалося. Про це він написав у своєму twitter.

Як повідомляло представництво України при ООН, сьогодні Рада безпеки ООН проведе засідання у форматі закритих консультацій щодо «російських провокацій в Криму».

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та МЗС у зв’язку з провокаційними діями Росії в окупованому Криму.

За підсумками цієї наради в Адміністрації повідомили, що МЗС має організувати телефонні розмови з керівництвом Німеччини та Франції у трьохсторонньому «нормандському форматі», а також запросити розмови з віце-президентом США, президентом Європейської Ради Дональдом Туском та ініціювати розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці терактів Москва звинуватила Україну. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи це повідомлення ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він додав, що проводити саміт в «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними». У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до «тероризму» в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

XS
SM
MD
LG