Доступність посилання

ТОП новини

Москва закликає Захід домогтися від України припинення «провокацій»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Москва закликає Захід вплинути на Україну для виконання нею мінських домовленостей. Про це мовиться у заяві Міністерства закордонних справ Росії що чергового загострення ситуації між Києвом та Москвою.

«Влада України намагається голослівними заявами відкидати очевидне і у черговий раз перекласти відповідальність за свої дії на кого-небудь іншого, аж до Ради безпеки ООН, щоб самим не робити реальних кроків щодо нормалізації ситуації. Закликаємо наших партнерів, чиїми зусиллями багато у чому і утримується при владі нинішній режим у Києві, проявити розсудливість і домогтися, нарешті, від своїх українських підопічних припинення постійних провокацій і виконання своїх зобов’язань згідно з Мінськими домовленостями про політичне врегулювання в Україні», – мовиться у заяві російського зовнішньополітичного відомства, опублікованій 11 серпня.

«Петро Порошенко постійно хизується «беззастережною підтримкою з боку США, НАТО і Євросоюзу» у «боротьбі за повернення анексованого Криму». Потурання цій риториці з боку Заходу безсумнівно зіграло негативну роль під час ухвалення українським керівництвом злочинних рішень про організацію збройних провокацій у російському Криму», – зазначили у МЗС Росії.

Наразі проходить засідання Ради безпеки ООН щодо заяв Росії про Крим.

Раніше у четвер президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та МЗС. За підсумками наради в Адміністрації президента повідомили, що МЗС має організувати телефонні переговори з керівництвом Німеччини та Франції у «нормандському форматі», а також запросити розмови з віце-президентом США, президентом Європейської Ради Дональдом Туском та ініціювати розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці терактів Москва звинуватила Україну. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи це повідомлення ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він додав, що проводити саміт в «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними». У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до «тероризму» в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

XS
SM
MD
LG