Доступність посилання

ТОП новини

Суд в Криму заарештував Євгена Панова на два місяці


Євген Панов
Євген Панов

Підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя обрав запобіжний захід жителю Запоріжжя Євгену Панову, якого ФСБ звинувачує в організації терактів в Криму. Як повідомляє проект Радіо Свобода, сайт Крим.Реалії, суд, який проходив в закритому режимі, заарештував Панова на два місяці.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», в підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міноборони, затриманий один з нібито організаторів «диверсії».

Речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник 11 серпня заявив, що Україна не здійснювала збройних провокацій на адміністративному кордоні з Кримом, жодного співробітника розвідки на півострові затримано не було.

Поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення Євгена Панова за зверненням його родичів. Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, слідчі кваліфікували цей факт за статтею 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Брат затриманого в окупованому Криму Євгена Панова Ігор Котелянець заперечив наміри свого родича відвідати півострів, оскільки Панов розумів небезпеки такого кроку. У прикордонній службі України заявили про перевірку інформації про перетин адмінкордону з Кримом Пановим.

Натомість російські телеканали показали надане силовиками «оперативне відео» про затримання нібито «українських диверсантів», але показували лише одну людину, яку назвали жителем Запорізької області Євгеном Пановим. При цьому особу затриманого не приховували, як це буває при оперативній зйомці.

Також на поширюваних російськими джерелами кадрах видно, як російські силовики в камуфляжі і в балаклавах дістають з рюказака гранати, детонатори, тротил, пакетики з червоним перцем.

Сьогодні в Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що затримані громадяни України і Росії, які сприяли підготовці терактів. У російському відомстві заявили, що, окрім Панова, затриманий Андрій Захтей, всі вони дають покази.

XS
SM
MD
LG