Доступність посилання

ТОП новини

Трамп назвав Обаму і Клінтон «співзасновниками» «Ісламської держави»


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп назвав нинішнього главу держави Барака Обаму «засновником» угруповання «Ісламська держава».

«Вони шанують президента Обаму. Він є засновником «Ісламської держави», – заявив Трамп 10 серпня у Флориді.

Дональд Трамп також розкритикував свою суперницю від демократів на президентську посаду Гілларі Клінтон, назвавши її «співзасновницею» угруповання «Ісламська держава».

11 серпня Трамп повторив свої заяви, зазначивши, що Обама і Клінтон були «найбільш значущими гравцями» угруповання «Ісламська держава».

Речник Клінтон, своєю чергою, звинуватив Трампа у «поливанні брудом» США і у тому, що він «повторює тези» президента Росії Володимира Путіна.

У Білому домі відмовилися коментувати ці заяви Трампа після того, як цього тижня він закликав активістів, які виступають на підтримку закріпленого у Конституції США права американців на зброю, зупинити Клінтон і не дати їй можливості призначити ліберальних суддів до Верховного суду. Трамп згодом намагався роз’яснити свою позицію, кажучи у телевізійному інтерв’ю, що мав на увазі заклик до політичних, а не фізичних дій.

XS
SM
MD
LG