Доступність посилання

ТОП новини

Росія провела військово-морські навчання в Чорному морі


Росія провела військово-морські навчання в Чорному морі. Це сталося 11 серпня на тлі приведення Україною військ у бойову готовність.

Представник управління прес-служби міністерства оборони Росії Ігор Дигало повідомив, що військові Чорноморського флоту відпрацювали комплекс заходів протипідводно-диверсійної оборони в акваторії Чорного моря. У навчаннях, за офіційними даними, взяли участь близько 400 військовослужбовців і були задіяні понад 10 одиниць бойової техніки.

Раніше 11 серпня користувачі соціальних мереж повідомили про призупинення в окупованому Севастополі, який є базою Чорноморського флоту Росії, транспортного сполучення в бухтах. Зазвичай катери в севастопольських бухтах перестають перевозити пасажирів із центру міста на Північну сторонку тоді, коли військові кораблі виходять у море.

Президент України Петро Порошенко заявив 11 серпня, що доручив привести всі підрозділи силових структур поблизу адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом і на всій лінії зіткнення на Донбасі у посилену бойову готовність. Порошенко в четвер провів нараду з керівництвом силових структур і Міністерства закордонних справ.

Сполучені Штати закликали обидві сторони виявити стриманість на тлі нової напруженості навколо окупованого Росією півострова Крим.

XS
SM
MD
LG