Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ направила до суду справу щодо сутичок біля Ради 31 серпня 2015 року


Сутички біля Верховної Ради України, 31 серпня 2015 року
Сутички біля Верховної Ради України, 31 серпня 2015 року

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо сутичок біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

Як повідомила 11 серпня прес-служба відомства, до суду скерований обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням групи осіб у вчиненні терористичного акту, що призвів до загибелі людей.

У Генпрокуратурі зазначають, що внаслідок сутичок біля Ради загинули 4 та 144 правоохоронці отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

7 липня у ГПУ заявили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, яких підозрюють у вчиненні терористичного акту біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

Наприкінці липня у ГПУ заявили, що у провадженні щодо сутичок біля Ради після вручення 15 підозрюваним та їхнім захисникам обвинувального акту він направлений до Печерського районного суду для розгляду по суті.

31 серпня 2015 року під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату.

У результаті сутичок загинули чотири бійці Нацгвардії. За даними МВС, постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. Після подій біля Верховної Ради правоохоронці повідомляли, що у справі про сутички під парламентом про підозру повідомили 22 особам. Силовики заявляли, що мітинг під парламентом 31 серпня організували ВО «Свобода», «Радикальна партія» й низка інших об’єднань. Керівництво ВО «Свобода» раніше неодноразово відкидало звинувачення у причетності до організації сутичок/

XS
SM
MD
LG