Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: загрози здоров’ю Умерова немає, але подальша госпіталізація необхідна


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Адвокат Микола Полозов повідомляє, що заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров має залишатися в лікарні, хоча загрози його життю вже немає.

Як повідомив Полозов, він поспілкувався телефоном з Умеровим, якого відвезли із залу суду в Сімферополі 11 серпня з підозрою на інфаркт.

«Розмовляв з Ільмі Умеровим по телефону. Безпосередньої загрози здоров’ю вже немає, але лікарі наполягають на госпіталізації ще 10 днів», – написав Полозов у Twitter.

Ільмі Умеров був присутній 11 серпня на суді в анексованому Росією Криму з питання про призначення йому психіатричної експертизи і йому стало зле в залі засідань. Після приїзду «швидкої» і проведеного кардіографічного дослідження Умерова забрали в лікарню. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Раніше Ільмі Умеров подав скаргу в підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя на постанову про порушення кримінальної справи. Він також направив на ім’я слідчого ФСБ заяву про відмову добровільно проходити амбулаторну судово-психіатричну експертизу, розцінивши її як спробу дискредитації особистості і приниження ділової репутації.

Проти Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова в анексованому Криму незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

XS
SM
MD
LG