Доступність посилання

ТОП новини

Москаль заявляє, що не може прибути на допит у ГПУ щодо Євромайдану


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що не може прибути на допит до Генпрокуратури як свідок у справі про розстріли на Євромайдані, оскільки не має права залишати територію області без дозволу центральної влади.

«Я не можу прибути по одній причині. Я написав ГПУ. Я не маю права виїжджати за межі Закарпатської області як голова ОДА без дозволу Кабміну і Адміністрації президента. Буде такий дозвіл – в будь-який час, вказаний ГПУ, я прибуду. Але чи я буду якийсь свідок і щось нове скажу? Мабуть скажуть ті, хто палили. Вони всі відомі. Знайдіть на моєму сайті, можуть офіційний сайт Геннадія Москаля. Там є всі прізвища, хто палив, з яких підрозділів», – сказав Москаль в інтерв’ю Радіо Свобода.

Раніше речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що низку високопосадовців, серед яких і Москаль, викликають до Генпрокуратури як свідків у рамках розслідування щодо злочинів на Майдані.

У липні 2014 року Геннадій Москаль, голова тимчасової слідчої комісії парламенту щодо злочинів на Майдані, заявив, що 19 лютого 2014 року спецпідрозділу «Альфа» доручили провести АТО в приміщенні Будинку профспілок, який на той час був штабом опозиційних сил. За даними Москаля, мета операції – фізичне знищення всіх, хто на той час перебував в будівлі.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG