Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі троє військових поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовиків немає, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

«Донецький напрямок, тут ситуація залишається складною. Найбільш потужні атаки відбулися в темну пору доби. Найгарячішою точкою залишається Авдіївка, авдіївська промзона», – сказав він, додавши, що всього на цьому напрямку зафіксовані 24 обстріли з боку бойовиків, понад половина з них з використанням мінометів.

За даними речника АТО, на маріупольському напрямку вчора найбільш напружена ситуація була на ділянці фронту Докучаєвськ-Новотроїцьке-Богданівка-Старогнатівка і в районі селища Лебединське.

На Луганщині активність сепаратистів зменшилася, всього було 5 порушень режиму тиші, додав Мотузяник.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах своїх позицій біля Донецька, Ясинуватої та Горлівки. В угрупованні «ЛНР» заявляють про десять обстрілів їхніх позиції Збройними силами України, зокрема біля населених пунктів Калинівка, Логвинове і Веселогорівка.

Українська влада визнала угруповання «ДНР» і «ЛНР» терористичними.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші

XS
SM
MD
LG