Доступність посилання

ТОП новини

Спортивний арбітражний суд дозволив Клішиній стартувати на Олімпіаді


Російська легкоатлетка Дарія Клішина
Російська легкоатлетка Дарія Клішина

Спортивний арбітражний суд (CAS) дозволив російській легкоатлетці Дарії Клішиній брати участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, передає Reuters.

Таким чином, Клішина виявилася єдиною російською легкоатлеткою, допущеною до змагань. Кваліфікація у секторі для стрибків у довжину, де змагається ця спортсменка, стартує 17 серпня.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (ІААФ) наприкінці минулого тижня заборонила Дарії Клішиній виступати на Олімпіаді. Речник ІААФ Янніс Ніколау заявив 13 серпня, що керівний орган світової легкої атлетики анулював допуск Клішиної на підставі нової інформації.

Голова Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков назвав ситуацію з Клішиною «цинічним знущанням над російською спортсменкою з боку ІААФ».

Клішина є єдиним представником російської легкої атлетики, допущеним до змагань у Ріо-де-Жанейро на тлі тверджень про підтримувану російською державою програму вживання допінгу і приховування позитивних проб на заборонені речовини. 25-річна спортсменка мала допуск, оскільки впродовж останніх трьох років тренувалася і здавала допінг-тести у США, тому її не стосувалися махінації з підміною аналізів.

XS
SM
MD
LG