Доступність посилання

ТОП новини

Звільнений під заставу забудовник Войцехівський утік до Росії – радник Кличка


15 липня поліція затримала та вручила повідомлення про підозру столичному забудовнику Анатолію Войцехівському
15 липня поліція затримала та вручила повідомлення про підозру столичному забудовнику Анатолію Войцехівському

Київський забудовник Анатолій Войцехівський, який у липні був звільнений під заставу, втік до Росії. Про це 15 серпня написав у Facebook депутат Верховної Ради, радник мера Києва Віталія Кличка Дмитро Білоцерковець.

«Творець фінансово-будівельної піраміди афери Войцехівський втік у Росію на наступний день після того, як суддя Печерського суду Підпалий випустив його під мінімальну заставу 14 мільйонів гривень, коли прокуратура вимагала 50 мільйонів гривень», – зазначив Білоцерківець.

Наприкінці липня за забудовника Анатолія Войцехівського внесли заставу у розмірі 14 мільйонів гривень. 4 серпня Апеляційний суд Києва відмовився змінити запобіжний захід для столичного забудовника Анатолія Войцехівського.

16 липня суд обрав запобіжний захід для затриманого у вигляді арешту на термін 2 місяців із можливістю внесення застави в розмірі 14 мільйонів гривень.

Войцехівському інкримінують самовільне захоплення земельних ділянок та самовільне будівництво на них.

За даними слідчих, впродовж 2012–2014 років службові особи групи будівельних компаній під керівництвом Войцехівського самовільно у Києві зайняли 42 земельні ділянки і незаконно розпочали на них самовільне будівництво житлових та офісно-торгово-житлових комплексів. Генеральна прокуратура заявляла, що Войцехівському інкримінують ухилення від сплати податків на суму 12,5 мільйона гривень, створення організованої злочинної групи, самовільне захоплення землі в Києві та привласнення коштів.

Раніше журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», проаналізували десятки незаконних столичних будівництв багатоповерхівок та цілих житлових комплексів і виявили, що всі вони від початку тісно пов’язані між собою структурами так званої «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського.

За роки свого існування «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського створила десятки компаній. Майже всі ці будівельні фірми мали схожі риси – наприклад, статутний фонд у 1000 гривень, реєстрація компанії на місці майбутнього будинку. Також журналісти виявили, що деякі з проектів групи компаній Войцехівського введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів.

XS
SM
MD
LG