Доступність посилання

ТОП новини

NY Times: У Києві знайшли докази отримання радником Трампа мільйонних гонорарів


Пол Манафорт
Пол Манафорт

У Києві знайдені рукописні бухгалтерські книги, які вказують на отримання Полом Манафортом, що зараз очолює президентську кампанію Дональда Трампа в США, більше ніж 12 мільйонів доларів прихованих грошових виплат під час його перебування на посаді радника колишнього президента України Віктора Януковича, повідомляє The New York Times.

Видання 14 серпня заявило, що Національне антикорупційне бюро України досліджує бухгалтерські книги як можливий доказ широко розповсюдженої корупції при Януковичі.

Бухгалтерські книги згадують ім’я Манафорта 22 рази і, ймовірно, документують платежі в 12,7 мільйона доларів в період між 2007 і 2012 роками, пише видання.

Янукович залишив Україну в лютому 2014 року після вбивств протестувальників на Майдані.

Документи також вказують на зв’язок Манафорта з російським олігархом Олегом Дерипаскою при сумнівній купівлі українських активів кабельного телебачення на 18 мільйонів доларів.

Манафорт відмовився від інтерв’ю The New York Times, але його адвокат заявив, що Манафорт не отримував «ніяких таких грошових виплат». Адвокат також заперечив, що його клієнт брав участь у будь-яких незаконних діях.

XS
SM
MD
LG