Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ заперечують втечу забудовника Войцехівського з України


Анатолій Войцехівський під час затримання
Анатолій Войцехівський під час затримання

У Генеральній прокуратурі заперечують втечу з України звільненого під заставу київського забудовника Анатолія Войцехівського. Про це повідомила речниця генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, після сплати застави у 14 мільйонів гривень бізнесмен і забудовник Войцехівський «перебуває в межах України і співпрацює зі слідством».

«Слідчий Генпрокуратури, після появи інформації від депутата Білоцерковця, спростовував факт нібито втечі бізнесмена в Росію. Сьогодні о 9-й ранку він особисто спілкувався з ним», – додала Сарган.

15 серпня народний депутат України, радник мера Києва Віталія Кличка Дмитро Білоцерковець заявив, що Войцехівський втік з України до Росії.

Печерський райсуд Києва 17 липня обрав Войцехівському запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 14 мільйонів гривень. Його підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 мільйона гривень, створенні злочинної групи, незаконному захопленні земельних ділянок під будівництво 40 об’єктів.

27 липня за Войцехівського внесли заставу, і його відпустили з-під варти.

Раніше журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», проаналізували десятки незаконних столичних будівництв багатоповерхівок та цілих житлових комплексів і виявили, що всі вони від початку тісно пов’язані між собою структурами так званої «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського.

За роки свого існування «Уко-Сітігруп» Анатолія Войцехівського створила десятки компаній. Майже всі ці будівельні фірми мали схожі риси – наприклад, статутний фонд у 1000 гривень, реєстрація компанії на місці майбутнього будинку. Також журналісти виявили, що деякі з проектів групи компаній Войцехівського введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів.

XS
SM
MD
LG