Доступність посилання

ТОП новини

Суд розгляне апеляцію екс-регіонала Медяника 22 серпня


Володимир Медяник
Володимир Медяник

Апеляційний суд Києва 22 серпня планує розглянути апеляцію колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника.

Як повідомили у прес-службі суду, розгляд апеляційної скарги, поданої в інтересах Медяника, відкладено у зв’язку із ненадходженням до суду матеріалів кримінального провадження.

Розгляд апеляції відбудеться 22 серпня о 14:00.

8 серпня Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати екс-депутата, якого звинувачують у сепаратизмі, на 60 діб. Володимир Медяник тоді заявив, що звинувачення прокуратури проти нього є неправдивими. Він наголошує, що «сепаратизм у Луганську не розпалював, завжди виступав у переговорах на боці держави, а заяви закінчував фразою «Слава Україні».

7 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про затримання колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника за підозрою в здійсненні навмисних дій з метою зміни кордонів території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків і в здійсненні організаційного й іншого сприяння створенню і діяльності угруповання «ЛНР».

За словам генпрокурора, Медяника затримано у рамках справи іншого колишнього регіонала Олександра Єфремова, якого прокуратура підозрює у причетності до створення угруповання «ЛНР». Єфремов, якого суд 1 серпня арештував на два місяці, усі звинувачення на свою адресу відкидає.

XS
SM
MD
LG