Доступність посилання

ТОП новини

Ситник: НАБУ почало провадження проти співробітників Генпрокуратури


Артем Ситник
Артем Ситник

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження стосовно працівників Генеральної прокуратури, які викрали і утримували працівників НАБУ, заявляє директор бюро Артем Ситник.

«Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження за низкою статей, зокрема за фактом незаконно викрадених працівників НАБУ... зловживання владою і службовим становищем працівниками Генеральної прокуратури та низкою інших, зокрема пов’язаних з катуваннями», – сказав Ситник.

За його словами, працівники ГПУ незаконно затримали і застосовували незаконні психологічні й фізичні засоби впливу до працівників НАБУ.

Водночас директор НАБУ запевнив, що «війни» між його відомством і Генпрокуратурою немає.

«Ніякої війни між Генеральною прокуратурою України і Національним антикорупційним бюро, а також особисто між мною і генеральним прокурором України Луценком Юрієм Віталійовичем немає», – сказав він.

Ситник заявив, що «виконуються дії щодо захисту особистих інтересів керівників і співробітників департаменту Генеральної прокуратури України з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки».

За даними НАБУ, 12 серпня під час проведення прихованого спостереження за об’єктом в одному із кримінальних проваджень, розслідуваних детективами НАБУ, до приміщення, в якому перебували працівники бюро, намагалися проникнути співробітники Генпрокуратури, які сприйняли дані слідчі дії, як стеження за собою. В результаті виникла «позаштатна робоча ситуація», яку вдалося врегулювати після втручання керівників ГПУ і НАБУ, заявили в бюро 13 серпня.

(Відео користувача YouTube NABU)

Водночас начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив в ефірі телеканалу NewsOne про побиття спецназом НАБУ трьох співробітників прокуратури в Києві. Генпрокуратура заявила про початок свого розслідування бійки між прокурорами і спецпризначенцями НАБУ.

XS
SM
MD
LG