Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр: Німеччина не має незалежних даних щодо подій у Криму


Франк-Вальтер Штайнмаєр (Л) і Сергій Лавров
Франк-Вальтер Штайнмаєр (Л) і Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявляє, що Берлін не має ніяких незалежних даних щодо подій у Криму.

«Щодо питання безпеки, то ми вели переговори на робочому рівні про рамкову угоду щодо врегулювання конфлікту упродовж кількох тижнів. На жаль, це застопорилося, і це сталося, коли загострилася ситуація у Криму, що дуже нас занепокоїло. Ми не маємо чіткого розуміння того, що сталося і ми чекаємо на результати розслідування від України і Росії», –сказав Штайнмаєр 15 серпня після зустрічі з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Єкатеринбурзі.

Німеччина закликає Україну та Росію «знизити напругу» навколо Криму (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

Лавров, своєю чергою, заявив, що Москва має неспростовні доказами, що влада України давно планувала диверсію у Криму.

«У нас є на додаток до того, що ви бачите по телебаченню, неспростовні докази, що це була диверсія, яка планувалася давно по лінії головного управління розвідки Міністерства оборони України та мала на меті дестабілізацію обстановки у російському Криму», – сказав Сергій Лавров.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору.

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Держприкордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українці утриматися від поїздок до півострова.

XS
SM
MD
LG