Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Криму розслідує привласнення майна на півострові


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

З ініціативи прокуратури Автономної Республіки Крим розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом привласнення майна МВС України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Представниками російської окупаційної влади на території анексованого півострова Крим незаконно присвоєно майно, земельні ділянки, адміністративні будівлі, озброєння, матеріальні цінності, оргтехніка та офісне обладнання Головного управління Міністерства внутрішніх справ України та його підрозділів, у тому числі, Державної автомобільної інспекції, територіальних, лінійних та інших підрозділів органів внутрішніх справ, військових частин внутрішніх військ, чим державі заподіяно значну матеріальну шкоду в особливо великому розмірі. За попередніми підрахунками, сума збитків становить понад мільярд гривень», – мовиться у повідомленні.

Наприкінці липня прокуратура АРК почала досудове розслідування щодо шести кримінальних проваджень із незаконного привласнення державного майна на тимчасово окупованій території Криму. За повідомленням відомства, за попередніми підрахунками, йдеться про збитки на суму понад 150 мільйонів гривень.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG