Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст німецького ЗМІ вибачився за використання хештегу‪ #‎crimeaisrussian – МЗС України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України повідомляє, що журналіст німецької міжнародної громадської телерадіокомпанії Deutsche Welle Юрій Решето вибачився за використання у своїх повідомленнях у соціальній мережі Twitter позначки (хештегу)‪ #‎crimeaisrussian (тобто «Крим – це Росія»).

«Я хочу чітко заявити, що у своїй журналістській роботі я засуджував анексію Криму Росією як таку, що порушує міжнародне право. На жаль, зроблене під час моєї поїздки в липні інтерв’ю з (російським телеканалом – ред.) RT відтворене не в повному обсязі і тому спотворює мої заяви», – цитує заяву Решета МЗС України на сторінці Facebook.

«Я прошу вибачення за використання хештегу ‪#‎crimeaisrussian‬, це було помилкою. Це упущення з мого боку, про яке я дуже шкодую», – наголосив німецький журналіст.

«Таким чином, Deutsche Welle однозначно заявляє, що Крим є українською територією, незаконно окупованою Росією. І це беззаперечно висловлюється у великій кількості репортажів і статейDeutsche Welle», – вказує українське зовнішньополітичне відомство.

Німеччина як член ЄС підтримує санкції, запроваджені проти Росії через анексію українського півострова Крим. Москва називає окупацію півострова «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG