Доступність посилання

ТОП новини

Російський опозиціонер Яшин підготував доповідь про порушення з боку «Єдиної Росії»


Ілля Яшин (©Shutterstock)
Ілля Яшин (©Shutterstock)

Заступник голови російської партії ПАРНАС Ілля Яшин заявляє, що підготував доповідь «Партія «Кримінальна Росія» про діяльність владної російської партії «Єдина Росія». Опозиціонер планує опублікувати документ через два тижні – у розпал кампанії з виборів до Державної думи Росії.

Як розповів Яшин російській газеті «Ведомости», мета доповіді – показати, що «Єдина Росія» стала соціальним ліфтом «для окремих злочинців і кримінальних спільнот, щоб вони інтегрувалися в політику і продовжували свою діяльність на цьому рівні, при чому це не окремі випадки, а наявність системи». У самому документі буде карта Росії із зазначеними на ній «злочинами членів партії «Єдина Росія», зазначив Яшин. Доповідь буде опублікована першим тиражем обсягом у 20 тисяч примірників.

У «Єдиній Росії» заяву Яшина поки що не коментували.

Вперше масштабну кампанію проти партії влади Росії запустив напередодні виборів 2011 року Олексій Навальний, який закликав голосувати за будь-які партії, крім «Єдиної Росії», яку він назвав «партією шахраїв і злодіїв».

Навальний планує представити онлайн-проект про корупцію в кінці серпня, повідомив виданню соратник російського опозиційного політика Леонід Волков, не розкривши подробиці.

Вибори в Держдуму відбудуться в Росії 18 вересня.

XS
SM
MD
LG