Доступність посилання

ТОП новини

У Вірменії порушили справи проти 60 людей через захоплення будівлі поліції


Територія полку патрульно-постової служби (ППС) поліції в Єревані, 29 липня 2016 року
Територія полку патрульно-постової служби (ППС) поліції в Єревані, 29 липня 2016 року

Кримінальну справу за фактом захоплення озброєною групою будівлі полку патрульно-постової служби поліції в Єревані порушили проти 60 людей, повідомила 16 серпня прес-служба Спеціальної слідчої служби Вірменії.

«На даному етапі як обвинувачені у даній кримінальній справі проходять 60 осіб. 50 осіб перебувають під арештом, двоє в розшуку. Запобіжний захід у відношенні інших осіб у цій справі не пов’язаний із позбавленням їх волі», – йдеться в повідомленні.

За даними слідчих, вказаних осіб звинувачують за статтями «захоплення заручників», «захоплення будівель, споруд, комунікацій, засобів транспорту і зв’язку», «підготовка до організації масових заворушень» і «незаконне придбання, зберігання, реалізація, транспортування або носіння зброї і боєприпасів, вибухових матеріалів».

17 липня озброєні члени групи «Сасна црер» захопили заручників на територію полку, вимагаючи звільнити з-під варти керівника радикального опозиційного угруповання «Установчий парламент» Жирайра Сефіляна, арештованого за звинуваченням у незаконному придбанні і зберіганні зброї. Також серед вимог нападників була відставка президента Вірменії Сержа Сарґсяна. Нападники під час захоплення будівлі вбили одного офіцера поліції і ще кількох поранили.

За період, поки члени групи «Сасна црер» утримували територію полку, у Вірменії відбулося кілька опозиційних до влади акцій протесту, а також мітингів на підтримку групи.

31 липня Служба національної безпеки Вірменії повідомила, що озброєні члени групи склали зброю і здалися поліції.

XS
SM
MD
LG