Доступність посилання

ТОП новини

Ветерани бойових дій на Донбасі допомагатимуть поліції у районах, що межують з Кримом – Ярошенко


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Близько 100 ветеранів бойових дій на Донбасі, які стоять на обліку Державної служби зайнятості, допомагатимуть поліції забезпечувати громадський порядок у районах, які межують із анексованим Росією Кримом. Про це заявив виконувач обов’язків голови державної служби зайнятості України Валерій Ярошенко.

За його словами, учасники бойових дій на Донбасі та демобілізовані військовослужбовці допомагатимуть дільничним поліцейським забезпечувати громадський порядок та проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу.

«Тих, хто не має роботи і повернувся з АТО, залучатимуть до роботи в забезпеченні громадського порядку. І вже є бажаючі в районах, які межують з Кримом. Це Чаплинський, Каланчацький та Геніченський район. Ті, хто пройшов це горнило, має допомагати там поліції спостерігати, інформувати, роз’яснювати місцевому населенню про те, що відбувається», – говорить Ярошенко.

Проект реалізовує Державна служба зайнятості спільно з Міністерством внутрішніх справ та Херсонською обласною державною адміністрацією.

За словами Ярошенка, ті, хто себе добре зарекомендує, потім зможуть претендувати на роботу в Національній поліції.

«Плануємо близько 100 учасників АТО працевлаштувати. Їх, до речі, в Херсонській області близько 700 стоять на обліку», – каже Ярошенко.

Усі колишні учасники АТО пройдуть професійний відбір та навчання. У Чаплинському та Каланчацькому районних центрах зайнятості вже підібрали 9 безробітних військових.

З початку бойових дій на Сході України на обліку Державної служби зайнятості були 38, 6 тисяч учасників бойових дій на Донбасі, з них 36,5 тисячі осіб отримали допомогу з безробіттю, за цей час вдалося працевлаштувати 8,5 тисячі учасників АТО.

XS
SM
MD
LG