Доступність посилання

ТОП новини

США не залишать Україну заради співпраці з Росією – Ілларіонов


США не готові до розірвання відносин з Україною заради спільних дій з Росією, зокрема у Сирії, вважає колишній радник президента США, а нині старший науковий співробітник вашингтонського Інституту Катона Андрій Ілларіонов.

На його думку, президент Росії Володимир Путін й надалі намагатиметься домовитися з Вашингтоном щодо України, а будь-які переговори видаватимуться за великі позитивні зрушення в американсько-російських відносинах.

«Найменшу домовленість з американцями про спільні дії в далекому Алепо Росія буде намагатися представити так, ніби США готові у військовому плані спільно діяти з Росією скрізь і найперше в Україні. Звичайно, це не так. Хоча в американському керівництві є люди, які хотіли б списати Україну і не звертати уваги на неї, і в нинішньому керівництві і, можливо, в майбутньому. Але тим не менше в нинішній час, принаймні 5-6 місяців, нинішня адміністрація США не готова на масштабний розрив з Україною, якій допомагали останні 2,5 роки, особливо в умовах агресії з боку Росії», – сказав Андрій Ілларіонов в ефірі Радіо Свобода.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Москва і Вашингтон близькі до угоди, яка допомогла б розв’язати гуманітарну кризу в оточеному сирійському місті Алеппо.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп припустив, що США можуть боротися з терористичними загрозами спільно із Росією.

XS
SM
MD
LG