Доступність посилання

ТОП новини

У ДПСУ планують повідомити Луценку про перевищення службових повноважень працівниками прокуратури


Державна прикордонна служба України має намір звернутися до генерального прокурора України Юрія Луценка із заявою про перевищення службових повноважень працівниками військової прокуратури, повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Зараз обшуки вже завершені, слідчі залишили будівлю. Держприкордонслужба звертатиметься до генерального прокурора з відповідною заявою про перевищення службових повноважень працівниками військової прокуратури», – заявив Слободян.

Слободян повідомив, що під час обшуків слідчі вилучили частину документації.

Раніше сьогодні у Державній прикордонній службі України заявили про обшук. Як згодом пояснили у військовій прокуратурі, ці слідчі дії провели у рамках кримінального провадження щодо вирубки лісу, вони відбулися в приміщеннях Державної прикордонної служби України, Центру управління службою Чопського прикордонного загону та Західного регіонального управління ДПС України.

Військова прокуратура розслідує кримінальне провадження щодо фактів співучасті військових службових осіб Держприкордонслужби у численних незаконних рубках 7663 дерев цінних порід (ясень, дуб, бук) у прикордонній зоні України та їх подальшому збуті за кордон, чим спричинено шкоду державі на орієнтовну суму понад 19 мільйонів гривень.

Силовики зазначають, що у цьому провадженні оголосили підозру за частиною 3 статті 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону, суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

XS
SM
MD
LG