Доступність посилання

ТОП новини

Ціна нафти далі зростає на тлі заяв Росії про узгодження дій із ОПЕК


Котирування нафти на світових ринках далі зростають. Це відбувається на тлі продовження вербальних інтервенцій Росії щодо можливості узгодження дій із Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК).

Міністерство енергетики Росії заявило 16 серпня, що російська делегація відвідала штаб-квартиру ОПЕК у Відні, де «обмінялася думками щодо поточної ситуації на нафтових ринках і прогнозах її розвитку».

Міністр енергетики Росії Олександр Новак згодом заявив, що його країна планує провести зустріч із членами ОПЕК у жовтні.

Це не перша цього тижня така заява Новака. Міністр енергетики Росії Олександр Новак 15 серпня повідомив саудівській газеті «Ашарк Аль-Авсат», що Москва готова співпрацювати з саудитами і розгляне можливість тимчасового заморожування виробництва.

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх минулого тижня також відновив розмови про заморожування, кажучи, що його країна з метою стабілізації ринків готова працювати з Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) і такими державами, як Росія, які перебувають за межами нафтового картелю.

На тлі цих заяв котирування нафти показують максимуми за останній місяць. Станом на 8:25 за Києвом барель нафти марки Brent оцінюється у 48 доларів 78 центів, заокеанський еталон WTI котирується на рівні 46 доларів 25 центів за барель.

XS
SM
MD
LG