Доступність посилання

ТОП новини

Держспецзв’язку заявляє про неможливість відновити експертизу системи електронного декларування


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) заявляє про неможливість відновити державну експертизу комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) Реєстру електронного декларування через неусунені недоліки.

«Держспецзв’язку... констатує відсутність будь-якого підтвердження ТОВ «Міранда» стосовно усунення виявлених недоліків», – йдеться у заяві відомства, оприлюдненій увечері 16 серпня.

У відомстві наголосили, що видача атестату відповідності можлива виключно за умови відповідності цієї інформаційно-телекомунікаційної системи вимогам українського законодавства та після усунення виявлених недоліків і порушень.

Раніше цього тижня організація Transparency International Україна заявила, що голова Держспецзв’язку Леонід Євдоченко і голова Національного агентства запобігання корупції Наталія Корчак мають піти у відставку.

Голова Національного агентства запобігання корупції Наталія Корчак повідомила, що систему електронного декларування запустили, як і планувалося, опівночі 15 серпня за київським часом.

При цьому директор фірми-розробника програмового забезпечення «Міранда» Юрій Новиков зауважив, що систему запустили лише в режимі тестової експлуатації, без висновку про її відповідність вимогам безпеки інформації, відтак декларації, подані в цю систему, не мають правової сили.

Запуск електронного декларування був давно запланований на 15 серпня. Близько 50 тисяч найвищих посадовців, що потрапляють під відповідну статтю закону «Про запобігання корупції», при цьому мають заповнити нові електронні декларації протягом 60 днів від запуску системи.

Запровадження електронного декларування є однією з умов надання Україні безвізового режиму з ЄС та кредитів МВФ.

XS
SM
MD
LG