Доступність посилання

ТОП новини

Поліція перевіряє інформацію про побиття «торнадівців»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Поліція перевіряє інформацію, розповсюджену інтернеті, про побиття колишніх бійців роти спеціального призначення МВС України «Торнадо», щодо яких триває судовий розгляд. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

У відомстві зазначають, що вчора в Оболонському районному суді Києва мав відбутися розгляд справи колишніх бійців роти «Торнадо», однак засідання перенесли.

«Коли підсудних доставили до суду, один із них поскаржився на погане самопочуття. Для надання йому медичної допомоги викликали лікарів «швидкої», які у супроводі конвою доставили підсудного до лікарняного закладу, де він перебував під наглядом конвоїрів слідчого ізолятора. У результаті судове засідання перенесли», – йдеться у повідомленні.

Водночас в інтернеті з’явилася інформація про побиття людьми у балаклавах інших учасників судового процесу, зокрема «торнадівця» Миколи Цукура.

У поліції обіцяють опублікувати результати перевірки на офіційному веб-сайті поліції Києва.

На сьогодні на 11:30 призначене чергове судове засідання в Оболонському райсуді у справі щодо «торнадівців». У суді наголошують, що розгляд цього кримінального провадження проводиться у закритому режимі, оскільки обвинувачення містить злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості потерпілих.

3 серпня засідання у цій справі перенесли на 9 серпня у зв’язку з неможливістю доставки до суду обвинувачених. А перед цим засідання суду у справі колишніх членів роти «Торнадо» 2 серпня закінчилося сутичками. Тоді поліція відкрила два кримінальні провадження. Мітингувальники під судом вимагали, щоб засідання було відкритим, а також закликали до прискорення розгляду справи.

За даними Генпрокуратури, групу колишніх бійців роти «Торнадо» підозрюють у скоєнні злочинів за понад десятьма статтями Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинної організації, катування, доведення особи до замаху на самогубство.

У 2015 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо».

XS
SM
MD
LG