Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона заявляє про загострення ситуації на Донбасі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі загострюється, інформує зранку 18 серпня штаб української воєнної операції. За його даними, підтримувані Росією сепаратисти 17 серпня 96 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Це майже вдвічі перевищує показники 16 серпня, коли українські військові повідомляли про 52 обстріли з боку бойовиків.

Цього разу 45 обстрілів за добу зафіксовано лише на Донецькому напрямку, з них, як твердять українські військові, 10 із важкої артилерії.

Про застосування бойовиками важкої артилерії українські військові повідомляють також із Маріупольського та Луганського напрямків.

У Станиці Луганській сепаратисти використали гранатомети й бронетехніку, інформують у штабі АТО.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що українські військові ввечері 17 серпня відкрили вогонь зі стрілецької зброї, БМП та мінометів у районі пункту пропуску «Станиця Луганська» та пам’ятника князю Ігорю.

В угрупованні «ДНР» ше немає повідомлень про бойові дії впродовж минулої доби.

Також сторони конфлікту на Донбасі не повідомляють про свої втрати 17 серпня.

Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG