Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи на сході Туреччини: 6 людей загинули


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Внаслідок двох вибухів, що сталися у містечках на сході Туреччини поблизу відділків поліції, загинули шість людей, близько 160 – поранені.

За повідомленням влади країни, перший вибух стався на світанку 18 серпня у місті Ван – вибухнув замінований автомобіль. Ще одне авто з вибухівкою підірвали через кілька годин у місті Елязиг.

Влада обох міст звинувачує заборонену організацію «Робітнича партія Курдистану» у підготовці вибухів, проте відповідальність за напади на себе поки що не взяв ніхто.

У Вані заступник губернатора Мехмет Парлак заявив, що «бойовик», який припаркував замінований автомобіль, затриманий і його допитують.

Дотепер місто Ван не було об’єктом нападів, хоча угода про припинення вогню на сході Туреччини перестала діяти в 2015 році. Напади переважно відбувалися в прилеглому місті Діярбакир, зокрема, 15 серпня вісім людей загинули в результаті схожої атаки з використанням автомобіля.

«Робітнича партія Курдистану» оголосила збройну боротьбу за незалежність регіону в 1984 році, відтоді понад 40000 людей загинули внаслідок насильства.

XS
SM
MD
LG