Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: рішення про переведення Умерова на психекспертизу є незаконним


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Речник Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца назвала рішення про переведення заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до психіатричного стаціонару незаконним.

«Цинізм російської окупаційної влади не знає меж. Свавільне і незаконне рішення», – написала Беца у Twitter.

Раніше стало відомо, що співробітники ФСБ Росії вивезли заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова з лікарні в Сімферополі, де він проходив лікування, для проведення психіатричної експертизи.

11 серпня Ільмі Умерову під час розгляду судом в анексованому Росією Криму питання про призначення йому психіатричної експертизи стало зле. Лікарі вирішили шпиталізувати його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

Захист оскаржив це судове рішення.

Проти Ільмі Умерова російські правоохоронні органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

XS
SM
MD
LG