Доступність посилання

ТОП новини

Держприкордонслужба перевірила, але не коментує втечу Юрія Ільченка з Криму


Юрій Ільченко
Юрій Ільченко

Державна прикордонна служба України перевірила заяву севастопольця Юрія Ільченка, який стверджує, що втік з анексованого Криму на територію материкової частини України, повідомив проекту Радіо Свобода Крим.Реалії речник прикордонслужби Олег Слободян.

Представник українського прикордонного відомства відмовився прокоментувати результати перевірки.

«Інформацію ми перевіряли. Але повідомити, на жаль, я нічого не можу з цього приводу в зв’язку з обмеженістю в доступі до службової інформації», – заявив Олег Слободян.

Юрій Ільченко стверджує, що втік з-під домашнього арешту в анексованому Криму, зрізавши з ноги браслет для контролю його пересувань, і подолав відстань до адмінмежі з Херсонською областю приблизно за півтори доби. Також Ільченко стверджує, що «подолав смугу, обладнану сигналізацією», і, на його думку, заміновану.

Власник приватної школи іноземних мов у Севастополі Юрій Ільченко був заарештований співробітниками ФСБ Росії в липні 2015 року, після того, як він на своїй сторінці в інтернеті закликав українську владу до повної блокади анексованого Росією Криму, а також до позбавлення кримчан, які отримали російські паспорти, українського громадянства.

Також йому ставили в провину перепост зі сторінки одного із засновників партії «Правий сектор», депутата Верховної Ради Дмитра Яроша. З моменту арешту Ільченко про його долю не було практично ніякої інформації.

XS
SM
MD
LG