Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна наполягає на нормандському форматі переговорів і вимагає дотримання «Мінська»


Петро Порошенко під час поїздки на Львівщину зустрівся з особовим складом 16-ї окремої бригади армійської авіації, 18 серпня 2016 року
Петро Порошенко під час поїздки на Львівщину зустрівся з особовим складом 16-ї окремої бригади армійської авіації, 18 серпня 2016 року

Президент України Петро Порошенко назвав безвідповідальними заяви Росії про вихід із нормандського формату переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Не припиняючи свої спроби зірвати Мінський процес, роблячи абсолютно безвідповідальні заяви про вихід з нормандського переговорного формату, зараз ворог різко збільшив інтенсивність обстрілів позицій наших військ на сході держави», – заявив Порошенко під час візиту на Львівщину.

Він додав, що цієї ночі кількість обстрілів була рекордною і сягнула майже 100.

Президент наголосив, що принциповою позицією України у координації з міжнародними партнерами є намір «повернути агресора за стіл переговорів, примусити виконувати взяті на себе зобов’язання у мінському процесі і повернути нормандський формат».

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в анексованому Криму, у підготовці яких звинуватила Київ. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи твердження російської ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він додав, що проводити саміт в «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними». У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

Водночас і в НАТО, і в ЄС заявили, що Москва не надала переконливих доказів, які підтверджували б її звинувачення на адресу України.

XS
SM
MD
LG