Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив арешт Краснова


Станіслав Краснов
Станіслав Краснов

Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт керівника організації «Громадянський корпус «Азов-Крим» Станіслава Краснова до 18 вересня.

Краснову інкримінують незаконне зберігання вибухових речовин під час протестів 2013 - 2014 року проти режиму президента Віктора Януковича на київському Майдані Незалежності, а також державну зраду, тероризм і замах на вбивство.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ із застосуванням фізичної сили під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року. В СБУ стверджують, що Краснов закладав у схованку неподалік автозаправної станції гранати й вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми у тротиловому еквіваленті.

Керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук раніше заявив, що Краснов незадовго до затримання виїжджав до Білорусі для зустрічі зі своїм куратором із російських спецслужб. В СБУ також заявляють, що Краснов передав російським спецслужбам списки військовослужбовців полку «Азов».

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

XS
SM
MD
LG