Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ заявляють про обмеження свободи пересування спостерігачів на Донбасі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про обмеження свободи пересування спостерігачів в зоні бойових дій на Донбасі.

Як повідомляється у звіті організації за 17 серпня, спостерігачів не допускали в окремі райони на лінії розмежування, зокрема, бойовики не допустили місію ОБСЄ в райони населних пунктів Хрящівка, Вознесенівка і Маринівка, спостерігачів зупиняли озброєні люди.

У звіті організації зазначається, що з української сторони спостерігачів не допустили до Чонгарського півострова на Херсонщині.

В ОБСЄ наголошують, що такі дії з боку обох сторін є порушенням.

Крім того, спостерігачі у своєму звіті вказують на збільшення числа порушень режиму припинення вогню і кількість вибухів, зафіксованих у Донецькій області, зокрема, в районі населених пунктів Ясинувата, Авдіївка та околиці Донецька.

Раніше сьогодні у штабі української воєнної операції на сході України заявили, що ситуація в зоні бойових дій на Донбасі загострюється. За даними штабу, число обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків минулої доби зросла майже удвічі. Крім того, за даними речника АТО, за минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі троє українських військовослужбовців загинули, шестеро поранені.

У свою чергу, бойовики звинувачують українських військових в обстрілах, зокрема, заявляють про пошкодження будинків на околицях Докучаївська і села Ясне, Горлівки і Донецька.

Збройний конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання Мінських домовленостей.

За даними ООН, за час збройного конфлікту на Донбасі станом на липень загинули 9 553 людей, 22 137 поранених серед українських військових, цивільних осіб та сепаратистів.

XS
SM
MD
LG