Доступність посилання

ТОП новини

Росія: продюсер «Що? Де? Коли?» критикує адвоката Новикова, що той не пішов перед процесом Савченко


Надія Савченко та Ілля Новиков у суді (архівне фото)
Надія Савченко та Ілля Новиков у суді (архівне фото)

У Росії ведучий і генеральний продюсер програми «Що? Де? Коли?» Борис Крюк засудив адвоката Іллю Новікова за те, що той не пішов з клубу інтелектуалів перед тим, як почав захищати у суді громадянку України Надію Савченко.

В інтерв’ю виданню «Московский комсомолец» Крюк зазначає, що участь Новикова у клубі знавців політизує телепередачу. Як приклад Крюк привів випадок зі знавцем Георгієм Жарковим, який покинув клуб у зв’язку з порушеною проти нього кримінальною справою за сексуальні домагання.

На своїй сторінці у Facebook Новиков заявив, що адвокатська робота є для нього пріоритетом, а справа Савченко для нього важливіша телевікторини.

«Борис (Крюк – ред.) мене попереджав, що чим більше я говорю, тим складніше йому мене відстоювати. І що мені потрібно визначитися з пріоритетами. Але я з ними давно визначився. Моя адвокатська робота, конкретно на той момент справа Савченко була для мене найважливішою», – зазначив Новиков.

Новиков представляв інтереси Надії Савченко, засудженої у Росії до 22 років позбавлення волі за звинуваченням у пособництві вбивству двох журналістів на Донеччині, яку звільнили у травні цього року.

У передачі «Що? Де? Коли?» Новиков брав участь з 2002 року. Він неодноразово отримував найвищі нагороди у телегрі.

XS
SM
MD
LG