Доступність посилання

ТОП новини

Білоус припускає зниження стартової ціни ОПЗ на новому конкурсі вдвічі


Глава Фонду державного майна Ігор Білоус заявляє, що стартова ціна Одеського припортового заводу на новому приватизаційному конкурсі з його продажу буде істотно знижена, можливе зниження ціни вдвічі.

«Ухвалено рішення істотно знизити стартову ціну, щоб збільшити число учасників конкурсу… можливе зниження ціни наполовину», – сказав він.

Голова Фонду держмайна також повідомив, що аукціон з продажу акцій ОПЗ планують провести наприкінці жовтня – початку листопада цього року.

«Ми хочемо зробити всю підготовку до 10 вересня і наприкінці жовтня – початку листопада плануємо провести конкурс», – сказав Білоус.

У липні у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Відтак, ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.

Перед цим Фонд держмайна запропонував Кабмінові затвердити стартову ціну продажу державного пакету акцій (99,6%) Одеського припортового заводу на рівні 13,175 мільярда гривень. Умови приватизації ОПЗ також передбачають, що проведення конкурсу можливе лише за наявності щонайменше двох учасників, до торгів не допускатимуться компанії з Росії.

Перше рішення про приватизацію припортового заводу ухвалили ще 1993 року. Перші торги відбулися 2009-го, проте завод досі перебуває в державній власності.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG