Доступність посилання

ТОП новини

Поліція відкрила провадження через озброєний напад на поліцейських в Миколаєві


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом озброєного нападу на поліцейських в Миколаєві.

Як повідомляє прес-служба поліції, близько 05:00 надійшла інформація про те, що у Миколаєві на вулиці Спортивній невідомий чоловік, обличчя якого закрите маскою, ходить зі зброєю у руках.

«Патрульні прибули за вказаною адресою та побачили невідомого, який, на появу поліцейського автомобіля почав стріляти, поранивши одного з правоохоронців. Патрульні поліцейські, оцінивши загрозу їхньому життю, також застосували табельну вогнепальну зброю, в результаті чого було поранено і нападника», – йдеться в повідомленні.

За даними поліції, після цього невідомий продовжив чинити опір та, впавши на землю, дістав гранату, висмикнув чеку та кинув під патрульний автомобіль, проте граната не вибухнула.

Цей чоловік та поліцейський госпіталізовані до лікарні, додають правоохоронці.

«Встановлено, що зловмисник раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців та притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та зброї, а також за спричинення тяжких тілесних ушкоджень та перебуває під судовим слідством», – повідомляють у поліції.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками статті 348 Кримінального кодексу України «Посягання на життя працівника правоохоронного органу».

У Миколаєві патрульна поліція почала працювати у грудні 2015 року.
Патрульна поліція в Україні створюється, відповідно до закону про Національну поліцію, на місці попередніх патрульно-постової служби міліції і державної автоінспекції. Робота нової патрульної поліції в Україні розпочалася 4 липня 2015 року в Києві.

XS
SM
MD
LG