Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: протягом минулого тижня спостерігачі зафіксували збільшення обстрілів на Луганщині


Александр Гуґ
Александр Гуґ

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ заявляє, що протягом минулого тижня спостерігачі ОБСЄ зафіксували збільшення кількості обстрілів на Луганщині.

«На попередньому тижні ми зафіксували 1800 вибухів, тим не менше, цього тижня ми спостерігали вибух насильства.Ми зареєстрували 500 вибухів тільки у неділю. У Луганській області СММ ОБСЄ зареєструвала подвоєну кількість вибухів, порівняно з попереднім тижнем», – заявив Гуґ.

За його словами, спостерігачі зафіксували поновлення нічних обстрілів мосту поблизу Станиці Луганської у середу, обстріли тривали три дні.

Крім того, як зазначив Гуґ, цього тижня ОБСЄ також зареєструвала вирви, які свідчать про використання зенітно-ракетних установок у Донецькій області.

«На території так званої «ЛНР» є 47 ракетних установок», – додав він.

Збройний конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, а також вимагають виконання Москвою Мінських угод, проте Росія ці звинувачення відкидає і заявляє, що є лише «гарантом» виконання Мінських домовленостей.

За даними ООН, за час збройного конфлікту на Донбасі станом на липень загинули 9 553 людей, 22 137 поранених серед українських військових, цивільних осіб та сепаратистів

XS
SM
MD
LG