Доступність посилання

ТОП новини

Понад 23 мільярди гривень становлять збитки від корупції, яку розслідує НАБУ – #Точно


23 188 720 000 гривень становлять збитки по злочинах, які розслідуються співробітниками Національного антикорупційного бюро України з грудня 2015 року до кінця липня 2016 року. Така інформація міститься у звіті НАБУ в офіційному виданні «Урядовий кур’єр», повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

Як наголошують в прес-службі бюро, за результатами розслідувань вдалося відшкодувати 45 мільйонів гривень, десять мільйонів повернуто на рахунки Державної продовольчо-зернової корпорації України та 35 мільйонів гривень – на рахунки «Запоріжжяобленерго».

Між тим, за період з 4 грудня 2015 року до 29 липня 2016 року співробітниками НАБУ було зареєстровано 126 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, що віднесені до їхньої підслідності. Проти 34 осіб було складено обвинувальні акти, а проти двох з них обвинувальний вирок суду набрав законної сили.

Завданням Національного бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці.

Як повідомлялося раніше, майже на 2,5 мільярди гривень було накладено арешт після розслідувань Національного антикорупційного бюро України у лютому-серпні 2016 року.

XS
SM
MD
LG