Доступність посилання

ТОП новини

У США заявили, що російські війська на кордоні з Україною – тільки для навчань


Нові сили російських військ входять у Крим, Керч, 7 серпня 2016 року
Нові сили російських військ входять у Крим, Керч, 7 серпня 2016 року

У США не вважають за необхідне тривожитися через концентрацію Росією її військ на кордоні з Україною і впевнені, що це пов’язано тільки з регулярними щорічними російськими військовими навчаннями, заявили в Пентагоні.

Речник Міністерства оборони США капітан Джефф Дейвіс при цьому додав у п’ятницю, що у Вашингтоні занепокоєні дедалі гострішою риторикою з боку і Москви, і Києва.

«Нас непокоїть те, що Росія далі окупує Крим, нас непокоїть підвищення рівня насильства на сході України, – заявив він. – Але ми не бачимо того «єдинорога», якого вистежує багато хто, – тієї ідеї, що має статися якесь масове короткотермінове нарощування сил чи пересування військ».

«Гадаю, що пересування, які ми спостерігаємо, пов’язані з майбутніми навчаннями, і ми не бачимо такого масового нарощування сил, на яке натякали», – наголосив речник і додав, що США далі уважно відстежують ситуацію.

У четвер, 18 серпня, президент України Петро Порошенко заявляв, що не виключає повномасштабного вторгнення Росії, і попереджав про можливість запровадження в такому разі воєнного стану в Україні.

Останніми днями відбулося значне загострення становища в Україні на східному фронті, де російсько-сепаратистські сили знову почали масово застосовувати важкі озброєння для обстрілів позицій українських військ, у тому числі тилових, і населених пунктів, підконтрольних Києву. Так само останнім часом Москва почала нагнітати напруженість в окупованому Криму, куди перекинула значну кількість своїх військ і озброєнь і заявила про нібито викриту спробу Києва влаштувати на півострові «теракти», на що пообіцяла «належним чином відповісти». Крім того, також останнім часом Росія збирає значні кількості військ на східних кордонах України, заявляючи, що йдеться про традиційні щорічні військові навчання.

XS
SM
MD
LG