Доступність посилання

ТОП новини

Віце-прем’єр звинуватив Росію в цілеспрямованій денаціоналізації українців


В’ячеслав Кириленко, архівне фото (©Shutterstock)
В’ячеслав Кириленко, архівне фото (©Shutterstock)

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко заявив, що в Росії впроваджується цілеспрямована політика денаціоналізації українців.

«Кремль хоче примусити їх бути ворогами свого народу і забути про своє коріння. Але ніхто із тих, хто відчуває себе українцем в Росії, не засуджує Україну і не цурається її», – заявив Кириленко на відкритті VI Всесвітнього форуму українців.

«Питання підтримки українців у Росії є дуже важливим. Насправді в Росії проживає близько 10 мільйонів українців. Але останній офіційний російський перепис показав цифру у 2 мільйони. Передостанній налічував 3 мільйони», – цитує слова віце-прем’єра пресова служба уряду.

Як мовиться в повідомленні, Кириленко окремо привітав 16 українців, які приїхали на форум із Росії, і зазначив, що українській громаді зараз там важко, як ніколи – їх там переслідують, проти них влаштовують провокації.

Також В’ячеслав Кириленко наголосив на важливості підтримки національної ідентичності українців: «У Європейському союзі, в міжнародній спільноті ми цікаві як унікальна нація зі своїми здобутками, історією, мовою і культурою. І як би цього не хотілося нашим недругам, від власної національної ідентичності українці не відмовляться».

Віце-прем’єр-міністр запевнив усіх присутніх, що співпраця з українцями, які проживають за кордоном, і надалі буде пріоритетом для уряду та української влади, мовиться в повідомленні.

VI Всесвітній форум українців відбувається в Києві, в Українському домі. У ньому беруть участь понад 300 делегатів із 36 країн світу.

XS
SM
MD
LG