Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 26 обстрілів з початку доби – штаб 


Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що до 18:00 20 серпня підтримувані Росією сепаратисти 26 разів обстріляли позиції українських військових.

За цим повідомленням, на Донецькому напрямку бойовики з мінометів калібрів 120 та 82 міліметри, гранатометів різних систем та стрілецької зброї 11 разів обстріляли українські позиції – від Авдіївки до північних околиць Горлівки.

Штаб АТО інформує, що схожа оперативна обстановка фіксується і на Маріупольському напрямку – в Новогригорівці, Старогнатівці, Красногорівці, Мар’їнці та Широкині.

Кілька обстрілів сталося також і на Луганщині, додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» звинувачують ЗСУ в обстрілі контрольованих бойовиками територій у районах Донецька, Горлівки, Ясинуватої, Докучаєвська. Донецькі сепаратисти також заявляють про поранення двох цивільних внаслідок обстрілу з боку українських військових.

Луганські сепаратисти заявили про сім обстрілів їхніх позицій українськими силовиками за попередню добу. За їхніми словами, з мінометів калібрів 120 і 82 міліметри, озброєння БМП і гранатометів були обстріляні їхні позиції в селах Калинові, Логвинові, Лозовому, на околиці Слов’яносербська і в районі Золоте-4. За твердженнями луганських бойовиків, втрат серед них немає.

Підтримувані Росією збройні сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР» Генеральна прокуратура України визнала терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG