Доступність посилання

ТОП новини

МОК повторно перевірить допінг-проби росіян із Олімпіади в Сочі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міжнародний олімпійський комітет повторно перевірить усі допінг-проби російської збірної, взяті на зимових Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році. Про це заявив 20 серпня на прес-конференції в Ріо-де-Жанейро президент МОК Томас Бах.

За словами Баха, по кожному зі спортсменів ухвалюватиметься окреме рішення. МОК обговорить питання дискваліфікації російських спортсменів, відсторонення від наступної Олімпіади й можливий перерозподіл медалей. Бах відзначив, що, якщо всі випадки, описані в розслідуванні Всесвітнього антидопінгового агентства, підтвердяться, то комітет накладе санкції на офіційних осіб з міністерства спорту Росії.

У липні Всесвітнє антидопінгове агентство представило доповідь, з якої випливає, що російські антидопінгові лабораторії навмисне приховували позитивні проби спортсменів на вживання заборонених препаратів. При цьому до махінацій з аналізами спортсменів була причетна ФСБ. Пізніше Міжнародний олімпійський комітет вирішив не усувати всю російську збірну від Ігор і залишив останнє слово за міжнародними федераціями з окремих видів спорту. Внаслідок цього рішення на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро змогли виступити понад дві третини з початкового складу російських олімпійців.

XS
SM
MD
LG