Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі затримали організаторів мітингу «Обдурений Крим»


Поліція на мітингу «Обдурений Крим», Сімферополь, 20 серпня 2016 року
Поліція на мітингу «Обдурений Крим», Сімферополь, 20 серпня 2016 року

Силовики у Сімферополі 20 серпня затримали організаторів мітингу «Обдурений Крим». Про це написав у Facebook один з організаторів – голова «Кримського антикорупційного комітету» Ілля Большедворов.

«Наш захід не відбувся, але, незважаючи на це, організаторів затримує поліція», – повідомив він.

Ілля Большедворов розповів, що заздалегідь узгоджену акцію зірвала поліція. Силовики не надали документів, що підтверджують заборону на проведення мітингу, стверджує активіст.

За його словами, на мітинг зібралися близько 200 людей.

«Це ті люди, які нічого не побоялися, і зважилися висловити свою думку. Багато хто приїхав з Гурзуфа. Незважаючи на те, що мітинг був розпущений організаторами після незаконної заборони поліції на його проведення, організаторів затримує поліція», – зазначає Большедворов.

Силовики анексованого Криму ситуацію не коментують.

Раніше російська влада Сімферополя заборонили проводити мітинг «Обдурений Крим» у центрі міста, але дозволили його проведення на площі перед Палацом культури профспілок.

Аналогічний мітинг хотіли також провести в Ялті, але підконтрольна Кремлю місцева адміністрація не погодила захід.

11 серпня Ілля Большедворов і ще один активіст, отаман Кримського козацтва Сергій Акімов провели поодинокі пікети у Сімферополі біля пам’ятника «Ввічливим людям» і на площі Леніна під назвою «Крим-Росія», після чого були затримані російської поліцією.

XS
SM
MD
LG