Доступність посилання

ТОП новини

У США попередили Дамаск і Москву, що захистять своїх спецпризначенців у Сирії


Жінки-бійці курдських сил після визволення села Газіла неподалік Аль-Хасаки від угруповання «Ісламська держава», 17 лютого 2016 року
Жінки-бійці курдських сил після визволення села Газіла неподалік Аль-Хасаки від угруповання «Ісламська держава», 17 лютого 2016 року

Новий командувач військ США в Іраку й Сирії генерал-лейтенант Стівен Таунсенд пообіцяв, що захистить сили спецпризначення США, які діють на півночі Сирії, від повітряних ударів сирійських урядових чи російських сил.

Як повідомила американська телемережа «Сі-ен-ен», командувач у телефонному інтерв’ю їй, яке він дав іще в суботу зі своєї штаб-квартири в Багдаді, сказав: «Ми поінформували росіян, де ми є… вони нам сказали, що поінформували про це сирійців. І я просто скажу, що ми будемо захищатися, якщо відчуємо загрозу».

Як зазначає телемережа, Таунсенд, який перейняв командування цього тижня, став першим чільним військовим командувачем США, який публічно заявив про можливість протистояння США авіації уряду Сирії.

Американські військові заявляли в четвер про інцидент на півночі Сирії, біля міста Аль-Хасака, коли бойові літаки уряду Сирії атакували місцевість, де на підтримку силам місцевих курдів діють як радники бійці сил спецпризначення США. Частину спецпризначенців тоді довелося терміново передислокувати, а США підняли в повітря в регіоні свої бойові літаки й відтоді посилили повітряне патрулювання регіону.

XS
SM
MD
LG