Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: у МЗС запрацює платформа для сприяння звільненню українців у Росії


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що з наступного тижня в МЗС працюватиме платформа для сприяння звільненню українців в Росії за участю звільнених із російського ув’язнення Геннадія Афанасьєва і Юрія Яценка.

«В останні 2,5 роки у нас виникли принципово нові завдання, наприклад, звільнення наших політичних в’язнів і заручників. Хочу сьогодні подякувати всім тим, хто працював над допомогою нашим політичним в’язням, над їх звільненням… Можу сказати, що з наступного тижня у нас буде діяти, саме тут в МЗС, спеціальна платформа, де будемо взаємодіяти ми, де будуть взаємодіяти неурядові організації», – сказав Клімкін під час відкриття наради керівників закордонних дипломатичних установ України в Києві.

За його словами, Афанасьєв і Яценко працюватимуть як спеціальні представники МЗС.

Міністр додав, що Україна має намір домагатися визнання міжнародним співтовариством у діях російської влади в анексованому Криму расової дискримінації кримськотатарського народу.

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко нещодавно заявила, що в ув’язненні в Росії залишаються 10 українських громадян.

XS
SM
MD
LG