Доступність посилання

ТОП новини

Російський суд відмовився пом’якшити покарання майданівцю Костенку – адвокат


Олександр Костенко
Олександр Костенко

Кірово-Чепецький районний суд Кіровської області Росії відмовив у перегляді вироку активістові Євромайдану, кримчанину Олександрові Костенку, повідомив його адвокат Дмитро Сотников.

За його словами, рішення було ухвалене на засіданні суду 19 серпня.

«Причина не пов’язана з законом. Згідно з роз’ясненнями Верховного суду Російської Федерації, перелік підстав для відмови вичерпний, і в нього не входить знаходження на спецобліку. Але, незважаючи на те, що характеристики були виключно позитивні, Костенку все ж не замінили покарання через спецоблік «схильний до втечі», – написав Сотников у Facebook.

На думку захисту, приводом для відмови є те, що «Костенко не йде на контакт з органами ФСБ, чого вони дуже сильно від нього домагаються».

Сотников повідомив, що рішення суду буде оскаржене. Адвокат додав, що його підзахисний, як і раніше, потребує операції – протезування ліктьового суглоба.

Олександра Костенка в анексованому Росією Криму засудили до 4,2 року ув’язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року під час сутичок у Києві Костенко завдав тілесних ушкоджень співробітникові кримського спецпідрозділу «Беркут». крім того, його звинуватили у незаконному зберіганні зброї.

Костенко не визнав своєї провини. У кінці лютого 2016 року президія підконтрольного Росії Верховного суду Криму розглянула касаційну скаргу захисту Костенка і винесла рішення – «залишити судові акти без зміни, призначити шляхом поглинання більш суворого менш суворим покаранням 3 роки 6 місяців позбавлення волі».

XS
SM
MD
LG