Доступність посилання

ТОП новини

Іран: використання Росією бази у Хамадані наразі завершене


Речник МЗС Ірану Бахрам Гасемі
Речник МЗС Ірану Бахрам Гасемі

Міністерство закордонних справ Ірану заявляє, що використання Росією військової бази у Хамадані для авіаударів у Сирії на даний час завершене.

«Росія не має бази в Ірані і не дислокується тут. Вони здійснювали цю операцію, і зараз вона завершена», – сказав речник МЗС Бахрам Гасемі, якого цитує іранське новинне агентство Tasnim.

Він додав, що використання Росією бази було «тимчасовим» і здійснювалося на прохання Москви.

Речник вкотре наголосив, що Росія «не має бази в Ірані».

Раніше сьогодні міністр оборони Ірану Хосейн Дехган розкритикував Росією за розголошення використання іранських баз для атак у Сирії.

У коментарі іранському державному телебаченню міністр назвав такі дії Росії «хизуванням» і «намаганням показати себе наддержавою».

17 серпня в Ірані визнали, що російські військові літаки дійсно використовують базу Військово-повітряних сил у цій країні для ударів у Сирії. Але іранська влада наголосила, що йдеться суто про посадки з метою дозаправки, а не про базування на постійних засадах.

Минулого тижня з’явилися повідомлення про те, що російські військові літаки тепер вирушають знищувати супротивників режиму президента Сирії Башара аль-Асада не тільки безпосередньо з Росії чи з бази в Сирії, але вже і з території Ірану.

Тегеран і Москва у сирійському конфлікті підтримують президента Башара Асада.

XS
SM
MD
LG