Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Туреччини: прикордонні з Сирією райони треба «повністю очистити» від ісламістів


Мевлют Чавушоглу
Мевлют Чавушоглу

Туреччина заявляє про необхідність «повного очищення» прикордонних із Сирією районів від бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава». Заява голови Міністерства закордонних справ країни з’явилася після загибелі 51 людини внаслідок вибуху на весіллі на південному сході Туреччини 20 серпня, у підготовці якого влада звинуватила бойовиків «Ісламської держави».

«Наш кордон потрібно повністю очистити від «Даеш» (арабська абревіатура назви угруповання – ред.). Це наше найприродніше право – боротися вдома і за кордоном проти такої терористичної організації», – сказав у телезверненні 22 серпня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Напередодні президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що смертником, що здійснив напад на весілля в місті Ґазіантепі, була дитина віком 12–14 років і або підірвала її сама, або це вчинили інші.

Ердоган також повторив попередні заяви, що до цього нападу, найкривавішого в Туреччині цього року, за наявними даними, причетне екстремістське угруповання «Ісламська держава».

Відповідальності за напад ніхто на себе не взяв.

За останніми даними, внаслідок вибуху загинула 51 людина, 69 поранені.

Місто Ґазіантеп на південному сході Туреччини, де стався напад, розташоване приблизно за 65 кілометрів від кордону з Сирією.

Ця частина Туреччини, де більшість чи значну частку населення становлять курди, протягом останнього року зазнала вже кількох кривавих нападів із вибухами смертників. Їх пов’язували або з «Ісламською державою», або з курдськими сепаратистами, що діють у регіоні.

XS
SM
MD
LG