Доступність посилання

ТОП новини

Більшість українців вважає корупцію і хабарництво загрозою суспільству – опитування


Більшість українців – майже 74 відсотки – вважає корупцію і хабарництво загрозою суспільству. Такими є результати загальнонаціонального опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Також майже половина респондентів обрали варіант «Повнiстю не згоден», оцінюючи запропоноване соціологами в рамках опитування твердження «Поцупити щось зi своєї роботи – не грiх». Ще майже 19 відсотків опитуваних обрали варіант «Радше не згоден, анiж згоден».

Учасники опитування також зазначили, що вважають «переважно не успішним» економічний розвиток України за 25 років незалежності, а також «зовсім не успішними» боротьбу з корупцією та формування системи справедливого судочинства.

Опитування тривало з 4 по 19 серпня 2016 року у 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім АР Крим. У Луганській та Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною. В результаті польового етапу було зібрано 2040 анкет. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

XS
SM
MD
LG